18.06.2019 07:00

Päivä OWS Finlandin toimistolla

Työpäivä alkaa klo 8.00... tai 7.17... jollakin 9.38... OWS:llä joustava ja liukuva työaika mahdollistaa sen, että töihin tullaan eri aikaan. 

IMG_3759

Sami keittää ensitöikseen kahvit. Keittiön seinällä oleva lappu varoittaa olemattomasta kameravalvonnasta. Meininki on toimistolla rento, mutta kahvin suhteen ollaan tiukkoja. Jos otat viimeiset kahvit pannusta, lataa keitin seuraavalle. Pyhät asiat ovat pyhiä.

Asiakaspalvelun teknisessä tuessa tänään työskentelevät Samin lisäksi Jouko, Janne ja harjoittelijana hetki sitten aloittanut Joakim eli Kim. Tuen aamurutiineihin kuuluu sanomaliikenteen tarkistukseen liittyviä tehtäviä. Tuki pitää myös projektipäälliköt ajan tasalla asiakkaiden sanomaliikenteen tilanteesta. 

Projektipäälliköillä työpäivä on myös lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin. Terolla on palaveri uuden asiakkaan kanssa. Yhdessä mennään läpi projektin kulku. Näin asiakas on perillä aikatauluista ja vastuujaoista. Mikko luo jo aloitetun projektin Image-1testaussanomia. Samoin Jani. Pasin puhelin soi. Soittaja on etätyöntekijänä työskentelevä kollega, Timo, joka haluaa tarkistaa yhden projektin tilanteen.

Jukka aloittaa myynninpalaverin. Myyjät - Outi ja Jari - osallistuvat palaveriin etänä. Kumppanimyynti on vetänyt hyvin.

Lounasaika lähestyy. Seinäjoen toimipisteellä työskentelevät suuntaavat yhdessä keskustaan lounaalle. Lounaspaikka valitaan huutoäänestyksellä. Tänään voitti nepalilainen. Kaupungin kasvaessa myös ravintolatarjonta on laajentunut mukavasti viime vuosina.

Lounaalta palaillaan töiden ääreen. Paitsi Jukka. Jukka käy hammaslääkärissä, koska sai yllättäen peruutusajan lohjenneeseen paikkaan. Peruutusaika oli helppo hyväksyä, sillä työaika ja -kaverit joustavat.

tero nukkuu-1Päivä jatkuu palavereiden ja sanomien testauksien merkeissä. Tero toteaa, että nyt täytyy kyllä ottaa torkut, kun lapset valvottivat viime yönä. Kaikille sopii. 

Iltapäivällä Jouko laittaa Spotifysta Olavi Uusivirran uuden levyn soimaan kajareista. Onpa joskus toimiston valkoiselle seinälle heijastettu tykillä naisten jääkiekkoakin. Mikko tiedustelee, ketä tänään lähtee töiden jälkeen pelaamaan yhdessä kössiä. 

Sami lähtee töistä ensimmäisenä, kun lapsilla on samalle päivälle ruuhkautuneesti harrastuksia. Pasilla työpäivä venyy alkuiltaan, mutta liukumia on helppo kompensoida pois, kun siltä tuntuu.

 

Miksi avaamme työpäiväämme? Mikä siitä tekee erityisen?

Yrityksemme strategia koostuu kolmesta paalusta:

1) Ihmiset tekevät asiat

Meillä työntekijöiden hyvinvointi on keskiössä. Työhyvinvointiin tehdään tietoisia panostuksia ja myös johto on sitoutunut tämän toteuttamiseen.  Jokaisella on oikeus hyvään johtamiseen. 

Vaikka yrityksessämme panostetaan erittäin kilpailukykyisiin työpaikkaetuihin, uskomme, että pitkäkestoinen ja aito hyvinvointi syntyy luottamuksesta ja arvostuksesta työntekijöitä kohtaan. Meillä työntekijät eivät ole resurssi, he ovat ihmisiä.

2) Kasvollinen palvelu + ylivoimainen asiakaskokemus

Uskomme, että henkilöstömme hyvinvointi loistaa asiakkaillemme asti. Ylivoimaista asiakaspalvelua ja motivaatiota ei saavuteta sillä, että johto ylhäältä määrää työntekijöitä toimimaan halutulla tavalla. Kun työntekijä voi hyvin, ei ystävällistä äänensävyä ja hymyä tarvitse asiakaspalvelutilanteissa väkisin puristaa. Motivaatio toimia yrityksen parhaaksi, jonka tiedät toimivan sinun parhaaksesi, on varmasti korkealla.

3) Tuloksellisuus mahdollistaa tulevaisuuden

Liiketoiminnan tulokset ovat seuraus kahden edellisen onnistumisesta. Vakavarainen palveluntarjoaja on myös luotettava kumppani asiakkaille.

Strategian lisäksi tekemistämme ohjaavat yritykset arvot, JALOT:

J atkuva uudistuminen

A voimuus

L uottamus

O saaminen ja motivaatio

T uloksellisuus

Tämän vuoksi meillä töissä on hyvä olla. Jokainen tietää, että kollega hoitaa vastuullisesti oman tonttinsa ja työtehtävänsä, vaikka työajat ja työntekosijainnit vaihtelevat.

Lue myös henkilöstötyytyväisyyskyselymme tulokset:

Millä mielellä töihin tänään?

 

 

Marko Orpana

Toimitusjohtaja, jokapaikanhöylä, mukana tekemässä strategiaa ja toteuttamassa sitä loistavan joukkueen kanssa. Harrastuksena salibandykentän laidalla seisominen, liikunta kaikissa muodoissaan ja lukeminen.