17.08.2021 07:00

Me hoidamme sanomaliikenteesi! OWS:n työntekijät esittäytyvät

OWS Finlandin palvelut, kuten EDI-sanomat, laskujen välitys ja integraatiot, ovat toimiessaan varsin näkymättömiä asiakkaille. Kun palvelumme pelaa hyvin, ei näiden olemassaoloa tarvitse ajatella ja asiakas voi vain nauttia käytöstä. Mutta heti, jos palvelut eivät toimisi, tulisi yritykselle hätä. Miten kävisi, jos esimerkiksi laskut, tilaukset tai toimitukset eivät kulkisi luotettavasti?

Vaikka siis palvelumme tavoittelee asiakkaille päin "näkymättömyyttä", pyrimme tuottamaan palvelumme varsin kasvollisesti ja helposti lähestyttävästi asiakkaille. Siksipä tässä blogissa esittäytyy henkilökuntamme. 

 

Kun OWS Finlandin kanssa lähtee yhteistyöhön, tapaa meiltä yleensä ensimmäisenä jonkun myyjistämme

 

OutiOuti Huuhka

Outi on myyntipäällikkömme, joka työskentelee Mikkelissä kotoa käsin. Outilla on pitkä työkokemus sanomanvälityksestä. Parasta työssä on löytää asiakkaille parhaat ratkaisut. Vapaa-ajan suosikkeihin kuuluvat kotoilu, puuhastelu omakotitalossa ja mökillä sekä kävelylenkit koirien Taavin ja Tempon kanssa.

 

Maiju Tuomaala-1-1Maiju Tuomaala

Maiju toimii niin ikään myyntipäällikkönä ja asemapaikkana on päätoimipisteemme Seinäjoella. Maiju korostaa asiakastilanteissa aitoa auttamisen halua asiakkaiden haasteiden ratkaisemiseksi. Vapaa-aikaan kuuluu monenlaista puuhastelua ja liikuntaa.

 

TEK_9946-617712-editedJari Lankinen

Pääkaupunkiseudulla työskentelevä myyntipäällikkömme Jari hallitsee myyntiprosessin asiakastarpeesta toimitukseen. Jari keskittyy myös OWS:n kumppaniverkoston rakentamiseen. Pyrkimyksenä on tarkastella asioita asiakkaan näkökulmasta. Jarin perheen yhteisiin harrastuksiin kuuluvat ratsastushevoset, koirat, amerikkalaiset autot ja myös omakotitalo pitää kiireisenä. 

 

OWS:n palvelut otetaan käyttöön osaavien projektipäälliköiden ja IT-suunnittelijoiden kanssa

Jokainen OWS:n asiakas saa itselleen myynnillisen yhteyshenkilön lisäksi nimetyn projektipäällikön, joka huolehtii, että sovitut ratkaisut otetaan käyttöön sujuvasti. Projektipäälliköt tiedottavat asiakasta ja hoitavat myös kommunikoinnin kolmansiin osapuoliin, kuten järjestelmätoimittajiin päin. 

 

TEK_9936-807527-edited-1Jouko Pajula

Jouko on projektipäällikkö, jotka aikoinaan kotiutui opiskelijaharjoittelusta vakituiseksi työntekijäksi OWS:lle. Pitkän asiakastukiuran tehnyt Jouko vastaa nykyään asiakasyhteyksien luonnista, aineistojen tarkastelusta ja resurssien koordinoinnista eri projekteille. Joukoa kiinnostaa myös OWS:n liiketoiminnan kehittäminen. Intohimona on urheilu niin sen harrastamisen kuin penkkiurheilun muodossa. Padel, pyöräily, lenkkeily ja salilla käynti sekä futiksen seuraaminen nyt esimerkkeinä. 

 

TEK_7593-1-1-1Mikko Alapiha

Alapihan Mikko hoitaa projektipäällikkönä EDI-sanomat ja koodaukset ja on vahvasti mukana OWS:n teknisissä kehityshankkeissa. Mikolla on työkavereiden mielestä hauskat jutut, vaikka ei sitä itse varmaankaan myönnä. Myös vakavampi puoli löytyy. Vapaa-ajalla Mikko pelailee mielellään videopelejä. Lukeutuupa Mikko OWS:n koiraihmisiin myös. 

 

PasiPasi Hangasluoma

Pasi-projektipäälliköltä onnistuvat niin EDI-sanoma-, myynti- ja ostolasku- kuin integraatioprojektit. Työpäivät sisältävät myös sanomamuunnosten koodausta. Vapaalle vaihtaessaan aika kuluu parhaiten perheen kanssa. Vielä, jos ehtii harrastamaan kalastusta, moottoripyöräilyä ja salibandya, niin avot!

 

jukka levela-2-1-2-1Jukka Levelä

Jukka on uutukaisin projektipäällikkömme, mutta tuttu meille entuudestaan asiakkaan roolissa. Hän on ottanut nopeasti haltuun omat projektit. Vankka IT-kokemus loistaa kauas. Perheeseen kuuluvat vaimo, kaksi poikaa ja kaksi mäyräkoiraa. Harrastuksiin taas metsästys, maastopyöräily ja liikunta. Jukan löytää todennäköisesti myös SJK:n peleistä.

 

Jani11Jani Sjöblom

Projektipäällikkömme Jani hoitaa sanomayhteyksien käyttöönottoprojektit pitkällä kokemuksella. Jani liputtaa asioiden sähköistämisen puolesta, mutta samalla on sitä mieltä, että kyllä sille Post-it-lappuselle mahtuu vielä vähän muistiinpanoja, jos oikein pienellä kirjoittaa. Vapaa-aika kuluu perheen, omakotitalon ja puutarhan kanssa. 

 

Tero-1Tero Mäkipelkola 

Tero päätyi aikoinaan tekemään päättötyötään OWS:lle ja sillä tiellä ollaan edelleen. Päättötyönä syntynyt ohjelma on OWS:llä käytössä edelleen 17 vuoden jälkeen, joten melko aikaa kestävä tuotos! Myös Excel-velhona tunnettu projektipäällikkömme hoitaa asiakasyhteyksien lisäksi OWS:n kehitystoimenpiteitä ja raportointiin liittyviä asioita. Vapaa-aika kuluu perheen yhteisen harrastuksen, jalkapallon, parissa.

 

TEK_0381 (1)-1

Timo Ojala

Timon työpäivät kuluvat erilaisten integraatioiden suunnittelussa, testauksessa ja toteutuksessa. Toisinaan Timo toimii projektipäällikkönä, joskus myös OWS:n tukipalvelussa. Työ on vaihtelevaa, motivoivaa ja onnistumisten sattuessa palkitsevaa. Tyytyväinen asiakas saa mielen iloiseksi ja työkaverit ovat kullanarvoisia. Vapaansa Timo viettää perheen kanssa, mökkeillen, veneillen ja liikuntaa harrastaen. 

 

Käyttöönoton jälkeen asiakkaitamme palvelee ammattitaitoinen tukipalvelu

Kun ratkaisujen käyttöönotto on saatu päätökseen, voi arki sanomaliikenteen parissa alkaa. OWS:n asiakastuki valvoo sanomaliikenteen sujuvuutta ja ylläpitää järjestelmiä. Tuessa sovellusasiantuntijamme vastaavat asiakkaiden tukipyyntöihin, mutta ovat aktiivisesti myös itse asiakkaisiin päin yhteydessä. Usein mahdolliset ongelmat huomataan meidän päässämme ennen asiakasta ja tämä mahdollistaa asioiden nopean ratkaisun.

 

TEK_2227-782473-edited-1Sami Virtanen

Vuosia sitten Sami hyppäsi OWS:n tukeen insinööriopiskelijana. Samista tärkeää on, että tuki toimii nopeasti, aktiivisesti ja ennakoivasti. Vapaa-aikana, jos perheen arjelta ehtii, harrastaa hän nörttäilyä tietotekniikan parissa (pois lukien tietokonepelit). Ystäväperheen kanssa aloitettu mökkiprojekti pitää myös miehen kiireisenä. Mökin sähköjärjestelmä toimii DIY-periaatteella toteutetulla aurinkoenergialla.

 

TEK_7629-1-1Joakim Haga

Joakimilla (Kim) oli OWS:lle harjoittelijaksi tullessaan jo pitkä kokemus kaupanalalta ja asiakaspalvelusta. IT-alalle Kim päätti uudelleen kouluttautua, sillä tietokoneet kiinnostivat ja olipa hän lopulta aina entisissäkin töissään päätynyt IT-vastaavan tehtäviin. Nyt sanomanvälitystuen konkari iloitsee OWS:n hyvästä ja avoimesta työilmapiiristä, jonka uskoo näkyvän asiakkaille asti. Och samma på svenska eller hur, Kim?

 

TEK_7600-1-1Roni Perälä

Roni vastaa osaltaan siitä, että OWS:n asiakkaiden sanomat kulkevat sovitusti ja palvelut toimivat luotettavasti. Tuessa hän pyrkii olemaan aina huolellinen ja auttavainen kaveri, joka suhtautuu avoimesti myös haasteisiin. Roni kuvailee itseään "nörtiksi basistiksi", jonka vapaa-aikaan mahtuu myös frisbeegolfia ja tietokonepelejä.

 

Janne-1Janne Ronkanen

Janne toimii tuessa ja projektipäälliköiden apuna asiakasprojekteissa sanomamuunnoksia tehden. Parasta työssä on huippu tiimi. Porukassa työt sujuvat rennon letkeästi. Vapaa-aika kuluu kotiaskareissa ja liikuntaa harrastaen. Lenkkikilometrejä on syntynytkin viime aikoina reilusti. Myös lapsuudenkodin ylläpidossa riittää puuhaa. Hyvä kirja ja tietokonepelit ovat keinoja rentoutua työpäivän päätteeksi.

 

olli-1-1Olli Latvala

Olli on meidän tämän hetken harjoittelijamme. 4. vuoden tietotekniikan opiskelija perehtyy harjoittelun aikana tuen kautta erilaisiin asiakasympäristöihin ja sanomamuunnoksiin. Vapaa-ajalla Olli käy kavereiden kanssa kalassa ja viihtyy myös tennistä pelaillen.

 

 

Koko hommaa liidaa johto, joka liiketoiminnan lisäksi on erityisen kiinnostunut työntekijöiden hyvinvoinnista

OWS:llä ajatellaan, että johtaminen on asiakaspalveluammatti, jossa asiakkaita ovat yrityksen työntekijät. Keskiössä on heidän hyvinvointinsa. Samalla huomiota kiinnitetään liiketoiminnan menestykseen, joka perustuu työntekijöiden hyvinvoinnin lisäksi asiakkaiden hyvinvoinnille ja muille yrityksen tärkeille arvoille. Näitä ovat jatkuva uudistuminen, avoimuus, luottamus, osaaminen ja motivaatio sekä tuloksellisuus.

 

Jukka sippola 5Jukka Sippola

Jukka on liiketoimintajohtaja, jolla on itsellään myös kädet savessa käytännön sanomaliikenteen tehtävissä. Kokonaiskuvan ja henkilöstöjohtamisen lisäksi Jukka hallitsee EDI-projektit, tullisanomaliikenteen ja integraatiot. Erityisen hyvä Jukka on prosessien järkeistämisessä ja raportoinnin kehittämisessä. Vapaalle vaihtaessaan hän nauttii perheen kanssa olemisesta, kalastelusta, mökkeilystä, musiikista, liikunnasta, penkkiurheilusta ja ruoan laitosta.

 

TEK_2163-585702-edited-1Marko Orpana

Marko on OWS:n ja koko perheyrityskonsernin toimitusjohtaja, joka nauttii strategioiden tekemisestä, arkeen jalkauttamisesta ja niiden toteutumisesta. Hänen tavoitteenaan on edistää hyvistä arvoista ja toimintatavoista tunnetun konsernin päämäärien saavuttamista. Tämän perheenisän löytää vapaalla – ei todennäköisesti, vaan varmasti – salibandykentän laidalta jälkikasvua kannustamasta ja joukkuejohtajan tehtävistä.

 

Toivottavasti tultiin tutummaksi! Muita hyödyllisiä linkkejä vielä avuksesi:

 

Jätä yhteydenottopyyntö

 

 

Jukka Sippola

Liiketoimintajohtaja ja samalla kädet savessa käytännön sanomaliikenteen tehtävissä. Kokonaiskuvan ja henkilöstöjohtamisen lisäksi hallinnassa EDI-projektit, integraatiot ja tullisanomaliikenne. Erityisenä vahvuutena prosessien järkeistäminen ja raportoinnin kehittäminen. Vapaa-aika kuluu perheen kanssa, kalastellessa, mökkeillessä sekä musiikin, liikunnan, penkkiurheilun ja ruoan laiton parissa.