12.11.2015 07:00

OWS tervehtii sähköisen sanomanvälityksen asioilla!

 

Luomisen iloa… ja  ehkä vähän sitä tuskaakin

Emoyhtiöstämme, Rauhalasta, tuli keväällä tiedustelu, josko me OWS:stä haluaisimme lähteä mukaan blogin kirjoittamiseen. Lähtemistä ei kovin pitkään tarvinnut harkita. Vastasimme myöntävästi.

Kun sitten seuraavassa viikkopalaverissa kysyin porukasta vapaaehtoisia bloggaajia, nousi yllättävän moni käsi välittömästi. Sitä tarina ei kerro, kuinka moni käden nostaja on sittemmin katunut... Päätimme siis lähteä mukaan ja tässä sitä ollaan, naputtelemassa ensimmäistä tekstiä.

Ensimmäisenä oli miettivä, mistä sitä sitten kirjoitettaisiin. Aiheita lähdettiin keräämään firman seinälle teipattuun blogiaihe-tauluun. Perinteiselle Post-it-lapulle vaan aihe ja lappu taululle. Aluksi saimmekin muutaman lapun aikaiseksi. Pian kuitenkin iski luomisen tuska, eikä aiheita hyvän alun jälkeen alkanutkaan ilmestyä hyökyaallon tavoin. Sittemmin on tahti jo onneksi parantunut!

Onhan sitä loppujen lopuksi kaikenlaista, josta voi ja ehkä kannattaakin kirjoittaa. Itseasiassa näistä meidän alan hommista kirjoitetaan, varsinkin suomeksi, todella vähän. Lisäksi aika monissa tapauksissa aihetta käsitellään hyvin teknisestä näkökulmasta. Meidän tulevien tekstien aiheista löytyy ns. kaikki alan työt EDI/OVT-kuvioista verkkolaskutukseen ja todennäköisesti myös jotain ihan muuta jostain ihan muusta. 

 

OWS-bloggaajat esittäytyvät

Ehkä näin ensimmäisen kirjoituksen yhteydessä olisi fiksua kertoa, ketkä firman blogia vuorollaan kirjoittavat. Joten tässä tulee OWS-blogiryhmä ja samalla lähes koko henkilökunta, olkaa hyvät:

ows_bloggaajat

 (Kuvassa ylärivi vasemmalta oikealle: Pasi Hangasluoma, Jukka Sippola, Mikko Alapiha, Hannu Holm, Janne Ronkanen, Mika Hakanpää. Alarivi vasemmalta oikealle: Jari Lankinen, Tero Mäkipelkola, Jouko Pajula, Jani Sjöblom ja Outi Huuhka)

Mikko Alapiha: Projektipäällikkö, jonka tehtäviin kuuluu EDI/OVT-projektit, koodaus, erinäisten esineiden säilyttäminen työpöydällä jne. Vapaalla häärää tietokoneen ja Xboxin kanssa. Lauantaisin pyrkii käymään Seinäjoen naapurissa kuulahippastelemassa, keskiviikkoisin squashissa ja perjantaisin sählyssä.

Pasi Hangasluoma: Projektipäällikkö, jolta onnistuu EDI/OVT-projektit, myynti- ja ostolaskuprojektit ja lisäksi kaikenlaiset muut projektit. Työn kuvaan kuuluu myös sanomamuunnosten koodausta. Vapaa-aika kuluu pääasiassa perheen kanssa puuhaillessa. Välillä ehtii harrastamaan kalastusta, moottoripyöräilyä ja salibandyä.

Outi Huuhka: Outi on myyntipäällikkö Mikkelin toimipisteessä. Yrityksemme ainut äippä-ihminen :) Asuu omakotitalossa ja tykkää niin pihatöistä kuin sisätöistä. Joskus vähän lähtee lapasesta ja ”pientä pintaremonttia” muuttuu muotoon ”katosta lattiaan”! Nauttii hyvästä ruoasta, leipomuksista ja yhdessäolosta. Haaveissa koiranpentu.

Jari Lankinen: Myyntipäällikkö, joka hoitaa myyntiprosessin aina asiakastarpeesta asiakastoimitukseen. Hoitelee myös kumppaniverkoston rakentamista ja huolehtii sovelluskumppaneista. Pyrkii tarkastelemaan asioita asiakkaannäkövinkkelistä ja yhteistyöllä löytämään toimivat ratkaisut. Vapaa-ajan vie perheen yhteiset harrastukset, joihin kuuluvat ratsastushevoset, koirankasvatus, amerikkalaiset ”pakettiautot” ja omakotitalon hoito. Hyötyliikuntaa onkin avainsana. Jos joku väli vielä jää, on elokuvan aika.

Tero Mäkipelkola: Projektipäällikkö ja hoitaa EDI/OVT-kuviot, osto- ja myyntilaskut jne. Yli kymmenen vuoden kokemus alalta. Vapaalla aika kuluu perheen kanssa ja urheilua seuraten. Lajeista futis on ehdoton ykkönen! Onneksi työporukalla huolehditaan peruskunnosta viikoittaisilla säbävuoroilla - oma urheilu-ura odottaa uutta nostetta jälkikasvun vanhenemisen myötä.

Marko Orpana: Toimitusjohtaja, jokapaikanhöylä, mukana tekemässä strategiaa ja toteuttamassa sitä loistavan joukkueen kanssa. Harrastuksena salibandykentän laidalla seisominen, liikunta kaikissa muodoissaan ja lukeminen.

Jouko Pajula: Sovellusasiantuntija, jolta sujuu niin sanomaliikenteen päivystys kuin helpparin hoitaminen. Lisäksi toimii kiireapulaisena erinäisissä projekteissa. Intohimona on urheilun seuraaminen ja sen harrastaminen. Myös ruuanlaitto on lähellä sydäntä.

Jukka Sippola: Liiketoimintajohtaja, jonka työtä ovat EDI/OVT-projektit, tullisanomaliikenne, raportointi- ja integraatiosysteemit jne. Pitää työaikana työnteosta ja vapaa-aikana perheen kanssa olemisesta, musiikista, kalastamisesta, mökkeilystä, penkkiurheilusta, liikunnasta (erityyppiset mailapelit) ja ruoanlaitosta. Myös ruoan syöminen sujuu.

Jani Sjöblom: Projektipäällikkö, joka hoitaa sanomayhteyksien käyttöönottoprojekteja alusta loppuun ja jonka mielestä asioiden sähköistäminen on järkevää, mutta on samalla sitä mieltä, että sille pienelle post-it-lapulle mahtuu vielä yksi muistiinpano, jos oikein pienellä kirjoittaa. Vapaa-aikana puuhailee erinäisiä asioita omakotitalossa ja puutarhassa perheen kanssa, sekä haaveilee uudesta talosta järven rannalla.

Maiju Tuomaala: Myyntipäällikkö, jonka asemapaikkana on Seinäjoki. Innostuu uusista asioista ja tykkää ratkoa asiakkaiden haasteita, sekä aidosti auttaa asiakkaita löytämään heille sopivimpia ratkaisuja. Vapaa-aikaan kuuluu monelaista touhua, erityisesti salibandyä ja koiran kanssa lenkkeilyä.

Sami Virtanen: Sovellusasiantuntija, joka toimii sanomaliikenteen päivystyksessä ja asiakastuessa. Harrastaa teknistä valokuvausta ja muuta nörtteilyä, jos perheen arjelta ehtii.

Vieraskynä kirjoittajamme ovat yhteistyökumppaneita ja oman alansa asiantuntijoita, jotka jakavat kokemuksensa ja tietotaitonsa blogissamme. 

 

Tästä jatketaan

Kiitokset sinulle tämän lukemisesta! Kannattaa laittaa meidät seurantaan LinkedInissä ja Facebookissa, niin saat ensimmäisten joukossa tiedon, kun jotain uutta julkaistaan! Voit lisäksi tilata blogin itsellesi ja saat aina ilmoituksen uusimmista kirjoituksista:

 

Jos jäi kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä:

Jätä yhteydenottopyyntö

Tutustu OWS Finlandiin

 

 

Jukka Sippola

Liiketoimintajohtaja ja samalla kädet savessa käytännön sanomaliikenteen tehtävissä. Kokonaiskuvan ja henkilöstöjohtamisen lisäksi hallinnassa EDI-projektit, integraatiot ja tullisanomaliikenne. Erityisenä vahvuutena prosessien järkeistäminen ja raportoinnin kehittäminen. Vapaa-aika kuluu perheen kanssa, kalastellessa, mökkeillessä sekä musiikin, liikunnan, penkkiurheilun ja ruoan laiton parissa.