29.05.2020 07:00

Millä mielellä töihin tänään?

Tiedätkö, miten sinun palveluntarjoajasi ja asiakaspalvelijasi voivat? Harvasta tiedämme. Mutta olisiko erilaista esimerkiksi käydä kaupassa, jos tietäisit, että tässä liikkeessä työntekijöistä pidetään hyvää huolta ja heidän jaksamiseensa kiinnitetään erityistä huomiota? Toisille tällä on enemmän arvoa, toisille vähemmän. Meille sillä on enemmän ja siksi avaamme nyt OWS Finlandin kevään 2020 henkilöstö­tyytyväisyyskyselyn tulokset teille. 

 

Kuinka voit?

Mittaamme henkilöstön tyytyväisyyttä vuosittain isommalla kyselyllä ja pariin otteeseen lyhyemmillä työviremittauksilla. Lisäksi käymme kehityskeskusteluja ja pyrimme olemaan herkällä korvalla ihan arjessa. Näillä toimenpiteillä haluamme varmistua siitä, että työntekijämme voivat hyvin ja jos eivät voi, siihen osataan reagoida. 

Kyselyissä arvosteluasteikkona käytämme tuttua 1-5 janaa (ääripäät: täysin eri mieltä – täysin samaa mieltä). Arvioinnin kohteena ovat: 

  • oman toimenkuvan selkeys,
  • oman osaamisen hyödyntämien ja kehittäminen,
  • esimiestyöskentely,
  • työpaikan ilmapiiri,
  • työympäristön turvallisuus ja
  • oma terveydentila

Sitten tuloksiin!

Yleisarvosanamme oli 4,4 / 5. Jopa 80 % työntekijöistämme koki työvireensä erinomaiseksi ja 20 % hyväksi.

Väite "yrityksessä tehdään merkityksellistä työtä" sai arvosanakseen 4,9 / 5. Tutkimusten mukaan työn merkitykselliseksi kokeminen yhdistetään hyvinvointiin, motivaatioon, työtyytyväisyyteen, poissaolojen vähenemiseen, työn imuun, orgaanisaation toimintakykyyn, työelämän vaatimusten kestämiseen ja pieneen työntekijävaihtuvuuteen. Työn merkityksellisyydellä on siis monet niin yksilön kuin yrityksen kannalta positiiviset vaikutukset. Ilman OWS:n palveluita monen yrityksen laskutus-, myynti- ja ostoprosessi on käytännössä mahdoton toteuttaa. Lisäksi työn merkityksellisyys on työntekijöillemme varmasti myös sosiaalinen ja työyhteisö on monelle kuin toinen perhe.

Väite "työnantajani on aidosti kiinnostunut hyvinvoinnistani" sai arvosanakseen 4,5 / 5. Kevät 2020 on ollut korona-pandemian aiheuttamaa poikkeutila-aikaa. Etätyöt ovat OWS:llä aina olleet mahdollisia ja tuttua työntekijöillemme. Mahdollisuudesta huolimatta suurin osa työntekijöistämme on aina halunnut tulla toimistolle. Nyt kuitenkin yhtäkkiä koko työyhteisö oli pelkästään etänä. Vaikka siis fyysinen välimatka on lisääntynyt, on henkinen välimatka pysynyt mukavan lyhyenä. 

OWS tekee tietoisia panostuksia työntekijöidensä hyvinvointiin ja työhyvinvointi on kirjattu kivijalaksi liiketoimintamme strategiaan. Kyselyn tulosten perusteella voitaisiin todeta, että strategia on onnistuttu jalkauttamaan myös arkeen. Matalimman tuloksen sai väite "saan säännöllisesti palautetta työstäni", jonka arvosana oli 3,7 / 5. Tätä kohtaa olimme onnistuneet nostamaan edelliseen kyselyyn verrattuna +0,3 yksikköä. Suunta on siis parempaan, mutta tässä meillä on vielä tsemppaamista. Kaikki muut kyselyn kysymykset saivat yli 4 arvosanakseen.

Työntekijöidemme antama NPS arvomme on 70. NPS vastaa kysymykseen "Kuinka todennäköisesti suosittelisit yritystä ystävällesi tai kollegallesi?" NPS tekee yritysten välisestä vertailusta helppoa. Yli 0 tulos kertoo, että suurin osa suosittelisi yritystä. Yli 50 NPS-pistettä on erinomainen ja yli 70 jo maailmanluokan tasoa.

 

Lisätietoa meidän meiningistä myös aiemmissa blogeissa:

 

Tutustu palveluihimme

Tutustu EDI-operaattori kokemuksiin

 

 

Jukka Sippola

Liiketoimintajohtaja ja samalla kädet savessa käytännön sanomaliikenteen tehtävissä. Kokonaiskuvan ja henkilöstöjohtamisen lisäksi hallinnassa EDI-projektit, integraatiot ja tullisanomaliikenne. Erityisenä vahvuutena prosessien järkeistäminen ja raportoinnin kehittäminen. Vapaa-aika kuluu perheen kanssa, kalastellessa, mökkeillessä sekä musiikin, liikunnan, penkkiurheilun ja ruoan laiton parissa.