26.10.2017 07:00

Me olemme OWS Finland!

Terve taas! Siitä on melkein vuosi aikaa, kun julkaisimme edellisen blogikirjoituksemme. Tähän yhteen vuoteen on mahtunut valtavasti asioita ja se on osaltaan syynä kirjoitustahdin hiipumiseen. Mutta nyt täältä alkaa taas kuulua.

Vuoden 2017 alusta OneWay Sanomanvälitys Oy yhdistyi sisaryrityksensä Servinet Communicationin kanssa. Yhdessä me olemme OWS Finland Oy.

Kumpikin firma oli aiemmin toiminut käytännössä yhdestä toimipisteestä käsin. OneWay Seinäjoelta ja Servinet Mikkelistä. OneWaylla oli ollut omissa kotitoimistoissaan työskenteleviä henkilöitä jo aiemmin. Vuoden alusta olimme siis tilanteessa, jossa meillä kaikilla oli monta uutta työkaveria ja toimimme kahdessa eri toimipisteessä.

Käytännössä huomasimme, että kahden yrityksen toimintatavat, järjestelmät ja yrityskulttuurit poikkesivat toisistaan hyvin paljon vaikka toimimmekin samalla toimialalla. Samoja tietojärjestelmiä käytettiin hyvin erilaisilla tavoilla, vaikka ulospäin lopputulos olikin sama. 

Alusta lähtien oli selvää, että kaikki henkilöt, jotka halusivat, saivat jatkaa yrityksen palveluksessa vanhoina työntekijöinä. Ja onneksi kaikki halusivat. Lisäksi toimipisteet pidettiin ennallaan.

 

Yhteiset arvot

Yhdistymisen myötä meidän oli mietittävä, mitkä asiat ja arvot ovat meille tärkeitä. Tällaisia asioita listasimme: Halusimme, että meillä kiinnitetään huomiota työhyvinvointiin ja siihen, että meillä on hyvä olla töissä. Tarjoamme palvelua kotimaisin voimin. Toimintamme on ketterää ja haluamme parantaa ja kehittää toimintaamme jatkuvasti. Palvelullamme on kasvot - meidät kaikki löytää nettisivuiltamme. Asiakaspalvelumme on henkilökohtaista ja olemme saaneet palvelun tasosta paljon kiitosta. Haluamme pitää asiakastyytyväisyytemme edelleen korkealla tasolla. Haluamme, että asiakkaamme saavat samat palvelut ja aina parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen, riippumatta "miltä luukulta" palvelun on hankkinut.

Kun nämä asiat olivat mielessä oli mahdollista lähteä miettimään yhteisiä toimintatapojamme. Huomasimme, että kaikki vanhat toimintamallit eivät enää toimikaan, koska kaikki työkaverit eivät työskentele enää muutaman metrin sisällä toisistaan. Tällaiset muutokset ovat aina haastavia, koska olemme tottuneet toimimaan tietyllä tavalla ja totutuista tavoista on tunnetusti vaikea päästä eroon. Aivan aluksi meidän oli opittava, että firmassa ei ole töissä "Me" ja "Te". Meillä on töissä pelkästään Me!

 

Muutos on mahdollisuus

Olimme kaikki samaa mieltä, että tällainen muutostilanne on samalla kuitenkin myös mahdollisuus. Voimme ottaa hieman etäisyyttä asioihin ja katsoa niitä lintuperspektiivistä. Kun muutoksia kerran tulee, niin pohditaan asioita kunnolla ja valitaan parhaat rusinat kahdesta pullasta. Ja otetaan mukaan vähän uusiakin tuulia.

Työtä on ollut paljon ja sitä on vielä myös tekemättä, mutta eteenpäin on menty. Muutos- ja kehitystöitä tehdään koko ajan pala kerrallaan "oikeiden töiden ohessa", joten kaikki ei ole tapahtunut silmänräpäyksessä. Mutta pienissä erissä asiat valmistuvat ja lopuksi hommat onkin sitten tehty.

Tässä vaiheessa voi jo sanoa, että on ollut kiva saada uusia työkavereita. Uudet ihmiset tuovat uusia ideoita ja ajatuksia tekemiseen. Ja kun olemme oppineet tuntemaan toisemme on yhdessä tekeminen ollut koko ajan helpompaa ja helpompaa. Mikkelin ja Seinäjoen välimatka on selvästi lyhentynyt tämän vuoden aikana. Me olemme jo oikeasti Me.

 

Yhdessä olemme enemmän

Haluamme, että yhdistymisemme näkyy positiivisena asiana asiakkaidemme ja kumppaneidemme suuntaan. Tavoitteenamme on parantaa toimintaamme jatkuvasti. Sen takia otamme mielellämme sekä negatiivista että positiivista palautetta vastaan. Kuulemme myös mielellämme, miten olette kokeneet yhdistymisemme.

Ota yhteyttä, niin jutellaan!

 

Jukka ja Outi

Jukka Sippola ja Outi Huuhka

Projektipäällikkö Jukka Seinäjoen toimipisteeltä, Myyntipäällikkö Outi Mikkelistä.