Sami ja Jouko OWS:ltä terve! Tutustu projektien ja tukipalvelun konkareihimme

Konsernistrategiaamme on kirjattu keskeiseen rooliin "kasvollinen palvelu ja ylivoimainen asiakaskokemus". Tämä tarkoittaa, että teemme tietoisia panostuksia siihen, että vaikka toimintamme on yritysten välistä, palvelut tuotetaan ihmiseltä ihmiselle. Jotta asiantuntijamme tulisivat tutummaksi, esitellään jälleen muutama tiimiläisemme. Tällä kertaa vuorossa sovellusasiantuntija Sami Virtanen ja IT-projektipäällikkö Jouko Pajula.

OWS:llä suhtaudutaan erittäin positiivisesti opiskelijaharjoitteluihin. Tämä näkyy jälleen kerran Joukon ja Samin tarinoissa.

Jouko tuli vuonna 2011 työharjoitteluun OWS:lle Vaasan AMK:sta, jäi kesätöihin ja pian olikin jo vakituisena työntekijänä. 10 työvuotta OWS:llä tuleekin tänä vuonna täyteen! Vuonna 2016 Jouko oli esittelemässä OWS:n uramahdollisuuksia Seinäjoen ammattikorkeakoulun yrityspäivässä. Sami pistäytyi OWS:n pisteellä ja päätti laittaa hakemuksen menemään. Hänen polkunsa kulki hyvin samoja reittejä harjoittelun kautta kesätöihin ja edelleen vakituiseksi työntekijäksi. 

- Tavallisena työpäivänä tulee istuttua paljon erilaisissa Teams-palavereissa ja puhelimessa. Lisäksi työpäivät koostuvat erilaisten asiakasyhteyksien luonnista, aineistojen tarkasteluista ja resurssien koordinoinnista eri projekteille, kertoo Jouko

- Me tiimin kanssa taas pidetään sanomat liikkeellä, eli valvotaan ja ylläpidetään järjestelmiä ja lisäksi ollaan OWS:n tuessa. Tärkeää on tarttua heti mahdollisiin virheisiin ja ongelmiin sanomaliikenteessä. Mikäli asiakkaan järjestelmästä tulee virheellistä sanomaa, niin se saadaan kiinni jo tässä meillä ja voidaan olla heti yhteydessä asiakkaaseen tai ratkaista mahdollinen ongelma mahdollisimman nopeasti. Tuessa sitten tulee oltua verkkolaskutukseen ja EDI-sanomiin liittyvien asioiden ja kysymysten parissa. Yhtään täysin samanlaista päivää ei sanomavalvonnassa ja tuessa ole, kuvaa Sami. 

Molempien mielestä hyvä porukka ja ilmapiiri ovat työn parhaita puolia. Asiakkaille miehet lähettävät sellaiset terkut, että "teidän kanssanne on ilo tehdä yhteistyötä!"

 

Vaihde vapaalle

Vapaa ajalla Joukon löytää todennäköisimmin Padel-kentältä, mutta lisäksi pyöräily, lenkkeily ja salilla käynti on lähellä sydäntä. Myös kaikenlainen penkkiurheilu maistuu Joukolle aina! Sami puolestaan harrastaa tietotekniikkaa kaikissa muodoissaan (pois lukien pelit). Valokuvausharrastus on viimeaikoina jäänyt vähän taka-alalle. Perheellisillä miehillä myös jälkikasvu pitää päivät kovasti vilkkaana.

Kesää kohti kun mennään, on hyvä kuulla myös miesten kesäsuunnitelmista:

- Meinaan käydä mökillä, ns. ladata akkuja ja samalla syödä hyvin ja urheilla silloin kun siltä tuntuu, pohtii Jouko.

- Meillä taas projektina on ystäväperheen kanssa omistetun yhteismökin rakentaminen hartiapankilla pikkuhiljaa lompakon, säiden ja aikataulun niin salliessa. Lisärakennukset, kuten sauna ja puuvaja, ovat jo valmiina ja itse mökissäkin alkaa vesikatto ja seinät jo olemaan pystyssä... ja ehkä lattiaa ja keittiötä vielä tämän vuoden aikana saadaan valmiinpaan päin... Ja koska nörttejä ollaan niin aurinkoenergialla toimivaa sähköjärjestelmää ohjaa itse toteutettu automaatio Raspberry Pi:n ja releiden sekä antureiden voimalla, kuvailee Sami.

Tässä vielä miesten OWS-ystäväkirjavastaukset:

sami ows jouko ows

 

Takaisin uutisiin