Ilmiannoimme toimitusjohtajamme! Marko Orpanalle kunniamaininta hyvästä johtamisesta

Rauhala Yhtiöt -konsernin toimitusjohtaja  Marko Orpana  palkittiin johtamisen kunniamaininnalla  Hyvän johtamisen foorumissa  Seinäjoella 9.10.2018.

Neljännen kerran järjestetty tapahtuma toi yhteen Etelä-Pohjanmaan esimiehet ja johtajat. Tilaisuus huipentui vuoden johtajien palkitsemiseen. Kollegoiden ilmiantamaa Orpanaa hehkutettiin mm . näillä sanoilla:

  • Välittävä ja tunnollinen, aidosti kiinnostunut henkilöstönsä hyvinvoinnista ja on itse valmis tekemään toimia hyvinvointimme eteen. Hän on valmis uudistuksiin ja on mukana rakentamassa tulevaisuutta!
  • Reilu, rehellinen, avoin. Kertoo asiat niin kuin ne ovat ja pitää huolta työntekijöistä.
  • Positiivinen moottori meille kaikille. Antaa mahdollisuuden kaikille. Kannustava!
  • Aina tavoitettavissa, ovi auki työhuoneeseen.

Rauhala onnittelee myös vuoden eteläpohjalaiseksi johtajaksi valittua, Seinäjoen ammattikorkeakoulun yksikön johtaja Leena Perämäkeä sekä kunniamaininnalla palkittua Etelä-Pohjanmaan Osuuspankin toimitusjohtaja Olli Tarkkasta! 

 

Mistä hyvä johtajuus rakentuu?

Kysyimme Markon ajatuksia palkitsemisesta, johtamisesta ja johtamisen muuttumisesta.

1) Miltä valinta tuntuu?
- Hämmentävältä ja äärettömän kiitolliselta. Palkinto menee myös perheyrityksemme omistajan ja entisen toimitusjohtajan Mika Hakanpään luoman yrityskulttuurin piikkiin. Hauska jatkumo sinänsä, että myös Mika on saanut kunniamaininnan vuoden johtajakisassa. 

2) Mitkä ovat tärkeimmät periaatteesi johtamisessa?
Avainsanoja ovat avoimuus ja rehellisyys. Ei ole kätkettyjä agendoja enkä halua kylillä kulkea katsellen kengänkärkiä. Jos on tehty virhe, soitetaan asiakkaalle, ja kysytään, mitä voidaan tehdä. Olennaista on yhdessä tekeminen. Olisi hölmöä olla käyttämättä ihmisten monipuolista osaamista. En kerro, että näin tehdään, vaan kysyn, miten tehdään. Näkyy sitoutumisena, kun saa vaikuttaa. Palautekulttuuria olen kehittänyt tietoisesti. Positiivinen palaute annetaan joukon edessä, muuten ei ole tehokasta. Korjaava palautekin tärkeää, mutta kahden kesken.

3) Miten johtaminen on muuttunut/muuttuu?
Vanhempien ”selviytyjäsukupolvien” johtamiseen tarvittiin enemmän määrämuotoisuutta. Nyt kun tarvehierarkian pohja on kunnossa, tarpeet ovat erilaiset. Johtajan pitää tunnistaa tarpeet. Nuorempi polvi vaatii enemmän keskustelua ja kysyy, miksi. Johtaminen on asiakaspalvelutyötä. Eri ihmisille ”myydään erilaisia kenkiä”.Tulevaisuudessa johtaminen muuttuu kollektiiviseksi. Porukka johtaa itse itseään. Ihmiset valitsevat itse  projektit, joihin haluavat osallistua.

 

vuoden eteläpohjalaiset johtajat

Vas. Marko Orpana, kesk. Leena Perämäki, oik. Olli Tarkkanen

Takaisin uutisiin