30.11.2020 07:00

Liiketoimintajohtajamme Jukan terveiset: Vuonna 2020 on tapahtunut hyviäkin asioita

Vuosi 2020 – sarja uskomattomia tapahtumia, joita olisi ollut hyvin vaikea ennustaa vielä jokin aika sitten. Myös OWS:llä vuosi on ollut erikoinen. Tavallisesti hyvin tiiviisti yhdessä ja suurelta osin toimistolla töitä painava porukka joutui siirtymään töihin omiin kotitoimistoihinsa. Siitä täytyy tietysti olla kiitollinen, että koronasta huolimatta on ollut töitä, joita tehdä. Ja myös siitä, että osin etätyökulttuuri on meille kuitenkin ollut mahdollista ja tuttua, joten prosessit työntekemiseen olivat heti selkeät.

 

Yllätysten keskellä suunnitelmat ovat myös pitäneet

OWS:n vuoteen on kuulunut kuitenkin myös ihan suunniteltuja hankkeita. Digitaalinen maailma kehittyy ja uuden tyyppisiä teknologioita ja niihin pohjautuvia tarpeita nousee pintaan jatkuvasti. Tästä aiheutuu vaatimuksia myös OWS:n kaltaiselle EDI-operaattorille ja verkkolaskutoimijalle. Niinpä olemme kesän aikana pitkän valintaprosessin päätteeksi valinneet uuden teknisen tuotantoalustan palvelujemme tuottamiseen. Nyt syksyn aikana olemme kouluttautuneet uuden alustan saloihin ja suunnitelleet yhteistyössä valitsemiemme kumppanien kanssa, miten alustaa kannattaa käyttää, että siitä saadaan parhaat tehot ja ominaisuudet irti.

Ymmärrämme palvelujemme tärkeyden ja kriittisyyden asiakkaidemme liiketoiminnalle ja haluamme olla valmiita auttamaan asiakkaitamme myös tulevaisuuden tarpeissa. Alustaa valitessamme halusimmekin kiinnittää erityistä huomiota seuraaviin asioihin.

  • Luotettavuus ja korkea käytettävyysaste – Varaudumme alustoissa ja palvelimissa erilaisilla varajärjestelmillä, että palvelumme olisivat käytettävissä erilaisissa häiriötilanteissakin.
  • Skaalautuvuus – Varaudumme siihen, että voimme aina tarpeen vaatiessa kasvattaa alustamme tehoa entisestään, kun tarve siihen tulee. Näin palvelumme toimivat aina tehokkaasti.
  • Nykyaikaisuus – Haluamme olla varmoja, että pystymme tarjoamaan aina nykyaikaisia palveluita asiakkaillemme. Haluamme olla luotettava kumppani nyt ja tulevaisuudessa
  • Uudet palvelut – Haluamme kehittää nykyisiä palveluitamme entistä paremmiksi ja haluamme pystyä tarjoamaan myös ihan uuden tyyppisiä palveluita nykyisten rinnalle ja mahdollistaa siten asiakkaidemme kilpailukyvyn muuttuvassa maailmassa. Näistä kirjoittelemme ja kerromme lisää tulevissa blogeissa ja asiakastapaamisissa.

Työ on siis käynnissä ja ponnistelemme kovasti sen eteen, että saamme käyttöömme loistavan uuden alustan. Kun kaikki on testattu ja valmista, aloitamme nykyisten asiakkaidemme sanomaliikenteen hallitun siirron uuteen alustaan. Tiedämme, että tällaiset muutostilanteet ovat aina kriittisiä, mutta tulemme tekemään tarkkaa työtä kaiken testaamisessa, varmistaaksemme häiriöttömän siirtymisen. Olemme erikseen yhteydessä jokaiseen asiakkaaseen ja sovimme siirtojen aikataulutuksesta, kun sen aika tulee.

Vuosi 2020 on ollut erikoinen. Toivotaan, että vuodesta 2021 tulee ainakin joiltakin osin erilainen. Ainakin OWS:n osalta se tulee olemaan kehitystyöntäyteinen!

Mikäli sinulle heräsi kysymyksiä koskien kehitysprojektiamme tai olemassa olevia palveluitamme, vastaamme niihin mielellämme!

Jätä yhteydenottopyyntö

 

Jukka Sippola

Liiketoimintajohtaja ja samalla kädet savessa käytännön sanomaliikenteen tehtävissä. Kokonaiskuvan ja henkilöstöjohtamisen lisäksi hallinnassa EDI-projektit, integraatiot ja tullisanomaliikenne. Erityisenä vahvuutena prosessien järkeistäminen ja raportoinnin kehittäminen. Vapaa-aika kuluu perheen kanssa, kalastellessa, mökkeillessä sekä musiikin, liikunnan, penkkiurheilun ja ruoan laiton parissa.