31.07.2020 07:00

Finvoice-lasku: Nämä pitää tietää

 

Mikä ihmeen Finvoice? 

Finvoice on verkkolaskuformaatti, eli verkkolaskun esitystapa.  Finvoice on yksi sähköisen laskun mahdollisista esitystavoista, ja Finvoicen lisäksi myös esimerkiksi Teapps on Suomessa yleisesti käytössä oleva verkkolaskuformaatti.  

 

Entä mikä on Finvoice 3.0? 

Finvoice 3.0 vastaa EU-standardin EN 16931 mukaista semanttista mallia

Aiempia versioita Finvoice laskusta ovat esimerkiksi Finvoice 2.0 ja Finvoice 1.3.  

Finvoice 3.0 käyttöönotto edellyttää ohjelmistojen ja toiminnanohjausjärjestelmän päivittämistä siten, että ne vastaavat uusimpia verkkolaskuformaatteja. 

Finvoicen eri versiopäivitykset sisältävät muutoksia, esimerkiksi 3.0 versiossa on huomioitu julkisten hankintojen sähköistä laskutusta koskevan direktiivin aiheuttamat muutokset.  

Verkkolaskulain ja -direktiivin mukanaan tuomista muutoksista voit lukea lisää täältä: https://www.ows.fi/ows-blogi/verkkolaskulaki-ja-finvoice3.0 

 

Finvoice ja XML-standardi 

XML, eli Extensible Markup Language, on standardi, jolle Finvoice pohjautuu. Finvoice laskun XML-standardissa on määritelty kentät eri tietojen kuljettamiseen. Tämä mahdollistaa sen, että järjestelmät pystyvät hyödyntämään tietoja sellaisenaan. Tähän perustuen on myös pystytty rakentamaan osittaista automaatiota ostolaskujen käsittelyyn. 

 

Miten verkkolaskun eli Finvoicen käyttöönotto tapahtuu? 

Käytössäsi oleva järjestelmä muodostaa verkkolaskuaineiston eli Finvoice-sanoman, joka lähetetään eteenpäin laskun vastaanottajille. Useimmat yritykset käyttävät sanomanvälityksessä operaattoripalveluita – operaattori hoitaa laskujen jakelun eteenpäin asiakkaillesi. Uusinta Finvoice 3.0 muotoista aineistoa käyttöönotetaan vuoden 2020 aikana. 

 

Kysyttävää Finvoice verkkolaskusta? 

Kirjoitin teille vielä kaksi blogikirjoitusta, joissa käymme läpi sekä verkkolaskujen lähettämistä että vastaanottamista koskevat yleisimmät kysymykset. Sinun ei  tarvitse lukea koko blogia, vaan voit hypätä suoraan sinua askarruttavaan kohtaan. Näin verkkolaskutukseen tutustuminen on sinulle mahdollisimman helppoa ja saat vastaukset kysymyksiisi.

Valitse blogi sen mukaan, haluatko lähettää vai vastaanottaa verkkolaskuja. Tässä linkit blogeihin:

Voit myös kysyä lisää aiheesta suoraan asiantuntijoiltamme. Jätä yhteydenottopyyntö ja palaamme asiaan mahdollisimman pian. Kysy matalalla kynnyksellä meiltä OWS Finlandilta :)

 

Jätä yhteydenottopyyntö

 

 

Maiju Tuomaala

OWS:n myyntipäällikkö, jonka asemapaikkana on Seinäjoki. Innostuu uusista asioista ja tykkää ratkoa asiakkaiden haasteita, sekä aidosti auttaa asiakkaita löytämään heille sopivimpia ratkaisuja. Vapaa-aikaan kuuluu monelaista touhua, erityisesti salibandyä ja koiran kanssa lenkkeilyä.