Digitaalinen toimitusketju käyttöön helposti

HB Betoniteollisuus Oy on yli 50-vuotias perheyritys, joka valmistaa pihatuotteita, harkkoja, mosaiikkibetonilaattoja, portaita sekä valmisbetonia. Suomen lisäksi HB Betoniteollisuus toimittaa tuotteitaan Ruotsiin, Viroon ja Venäjälle.

Digitaaliset ratkaisut tehostavat prosesseja ja järkeistävät työskentelytapoja

Jotta HB Betoniteollisuus olisi voinut tehdä yhteistyötä keskusliikkeen kanssa, oli heidän digitalisoitava toimitusketju. Käytännössä tämä tarkoitti EDI-sanomiin siirtymistä. HB Betoniteollisuuden oma ERP-järjestelmätoimittaja suositteli sähköiseksi sanomanvälityskumppaniksi OWS Finlandia. 

- Vaikka digitaalisen toimitusketjun vaatimus tuli alun perin keskusliikkeeltä, huomasimme pian, että sähköisyys on tätä päivää, kuvaa HB Betoniteollisuuden laskuttajana toimiva Marja-Terttu Varjus ja jatkaa:

- Tilaus-toimitusketjun ohella päätettiin sähköistää myös myyntilaskutus. Aikaisemmin kaikki tehtiin käsin. Nyt kehitysten myötä rutiinityöt ovat nopeutuneet ja manuaalisen työn määrä on vähentynyt merkittävästi!

Digitaalinen toimitusketju saattaa kuulostaa monimutkaiselta, mutta asiakkaalle päin sen käyttöönotto on erittäin helppoa.

- Kaikki sujui niin yksinkertaisesti! OWS Finlandin nimetty projektipäällikkömme hoiti asiat kuntoon järjestelmätoimittajan ja keskusliikkeen kanssa. Oli hienoa, että OWS:ltä oltiin kolmansiin osapuoliin suoraan yhteydessä ja minun ei tarvinnut toimia siinä välissä. Käyttöönottoprosessin aikana meitä tiedotettiin asioiden etenemisestä hyvin. OWS:ltä oli helppo kysyä "tyhmiäkin" kysymyksiä ilman, että tunsi itseään tyhmäksi, naurahtaa Varjus.  

- Digitaalinen toimitusketju vähentää turhan tuntuista työtä. Jos nyt pitäisi palata vanhaan ja siihen, että kaikki tehdään käsin, tuntuisi se erittäin masentavalta. Olemme tyytyväisiä kehitykseen ja OWS Finlandilta saamaamme palveluun, päättää Varjus.

 HB_betoniteollisuus

 

 

Sopisiko digitaalinen toimitusketju sinun yrityksellesi?

Olisiko digitaalisesta toimitusketjusta tai sähköisestä laskutuksesta sinulle apua? Jätä yhteydenottopyyntö täyttämällä viereinen lomake. Kartoitetaan mahdollisuudet rennosti jutellen.