Kymijoen Ravintopalvelut syntyivät 2004 kaupungin ja sairaanhoitopiirin ruokapalveluiden yhdistyttyä. Yrityksen tahtotila heti alusta alkaen oli hyödyntää sähköisyyttä ja digitaalisia ratkaisuja prosessien tehostamiseksi. Sähköisen sanomanvälityskumppanin kohdalla kartoitusvaihe haluttiin tehdä huolellisesti.

- Käytimme apuna pistetaulukkoa, johon jokainen palveluntarjoaja syötettiin. Voittajaksi valikoitui OWS Finland, kertoo Kymijoen Ravintopalveluiden tietohallintapäällikkö Virpi Niveri. 

 

Sähköisen sanomaliikenteen hyödyt ammattikeittiöille

- EDI-sanomat ja -yhteydet ovat nykypäivää ammattikeittiöissä. Jos ostotilauksia yrittää hoitaa puhelimitse tai sähköpostin liitteenä, tulee todella helposti virheitä. Tilaaja saattaa sanoa väärin tai vastaanottaja kuulla tai näppäillä väärin. Edellä mainitut toimintatavat ovat käytössä ainoastaan poikkeustapauksissa, kun järjestelmät eivät toimi.

Sähköisessä asioinnissa parasta on nopeus. Kerran tallennettu tieto siirtyy luotettavasti järjestelmästä toiseen. Sähköiset tilaukset ja lähetyslistat lähtevät asianmukaisesti eteenpäin. Käytämme myös OWS:n Synkka tuotetietopankki -palvelua, kuvaa Niveri.

 

EDI-operaattorin ja ammattikeittiön yhteistyö

Niverin mukaan yhteistyö OWS:n kanssa toimii erittäin hyvin ja myös asiakaspalvelu on toiminut tilanteessa kuin tilanteessa:

- OWS:n asiantuntemus on erittäin hyvää! Toiminnanohjauksen järjestelmävaihtotilanteissa OWS toimintatavat ja palveluiden sujuvuus todistavat tästä. Kun OWS:lle soittaa, hoidetaan asiamme heti ja myös meille päin pidetään hyvin yhteyttä. Tämä on kullan arvoista yhteistyökumppaneissa. Yhteistyömme onkin jo kestänyt toistakymmentä vuotta!

 

Ota yhteyttä

Olisiko digitaalisesta toimitusketjusta hyötyä sinulle? Kartoitetaan yhdessä. 

Täytä viereinen lomake. 

Tietosuoja