Vanhat toimintatavat eivät tue kasvua

viipurilainen_logoViipurilaisen Kotileipomon tuotannonohjausjärjestelmä kaipasi uusimista. Vuosia asiat olivat hoidettu tilitoimiston kanssa yhdessä rakennetulla toiminnanohjausmenetelmällä, joka vaati paljon manuaalista työtä ja vei aikaa.

– Käytännössä tämä tarkoitti, että päätimme itse asiakkaille toimitettavat tuotteet, seurasimme hävikit ja laskutimme vai myydyt tuotteet. Tämän kaiken sitten kirjasimme käsin järjestelmään sen ylläpitämiseksi. Vanhan menetelmän avulla pystyimme sovittamaan päivittäisen tuotannon ja myynnin, mutta systeeminä se oli hirvittävän raskas, kertaa Viipurilaisen Kotileipomon puhtikaura- ja innovaatiotuotteista vastaava Teppo Ylä-Hemmilä ja jatkaa:

– Koska olemme kasvuhakuinen yritys, tajusimme pian, että tuotannonohjauksemme on muututtava. Päivittäinen toiminta piti saada mahdollisimman helpoksi ja automatisoiduksi. Leipomossa toistuvat tietyt arkirutiinit ja näiden rutiinien tehostamiseksi lähdimme etsimään ratkaisuja, 

 

Tekniikan kiemurat avautuvat kaikille  OWS:n kanssa puhutaan samaa kieltä

– Sekä asiakkaiden että omissa toiveissa oli sähköistää tilaukset. Järjestelmäntoimittajan tuella lähdimme kartoittamaan näiden palveluntarjoajia. Vertailimme muutamia eri toimijoita ja päädyimme OWS Finlandiin, kertoo Ylä-Hemmilä


Muutokseen ryhdyttiin, mutta siirtymävaiheessa osa tilauksista tuli EDI:nä ja osa edelleen vanhoilla tavoilla. Siirtymävaiheessa EDI-sanomien vastaanoton kilpailuetu konkretisoitui.

– EDI-sanomat olivat meille vieras ja täysin uusi maailma, emmekä ymmärtäneet mitään tästä tekniikasta. Oli hienoa, että OWS selvitti meille selkokielellä, mitä EDI-liikenne tarkoittaa, mitä meidän pitää tehdä, miten saamme palvelut käyttöön, miten sanomat testataan ja miten viestintä asiakkaiden suuntaan hoidetaan. OWS teki asiasta helpon. Sähköiseen sanomanvälitykseen siirtyminen ei ole jäänyt mieleeni lainkaan hankalana projektina. Muistijälki käyttöönotosta on positiivinen ja hyvä, iloitsee Ylä-Hemmilä.

Kun Ylä-Hemmilältä kysyy, millaiseksi hän kuvailisi OWS:n asiantuntemusta, hän vastaa:– – OWS:n osaaminen on korkealla tasolla ja palvelu on pelannut hyvin. Palvelua saa nopeasti ja asiat ratkeavat helposti. OWS on toimitavarma ja luotettava kumppani.

EDI-sanomat tehostavat perinteikästä leipomoalaa

Ylä-Hemmilän mukaan leipomoala on joskus vanhollinen ja erittäin perinteikäs. Asiat on totuttu hoitamaan tietyllä tavalla, eikä välttämättä muutoshalua kaikilta löydy. Viipurilaisessa Kotileipomossa leipä leivotaan yhä perinteitä kunnioittaen, mutta prosesseja halutaan kehittää nykyaikaisiksi. 

– Jos pohdit EDI-sanomien käyttöönottoa, voin rohkaista sinua, että se on oikeasti hyvä juttu! OWS:ltä saat kaiken tuen. EDI-sanomiin siirtyminen ei tuo katastrofia tullessaan. Sähköinen sanomanvälitys säästää aikaa ja vapauttaa sitä tuottavampaan työhön. Arki sujuu! Nyt jo vuosia EDI:ä käyttäneenä tuntuisi täysin järjettömältä palata takaisin vanhaan tapaan ja tuskaiselta edes ajatella, että toimisi jotenkin muuten kuin nyt.  

 

Viipurilaisen Kotileipomon löydät myös somesta: Facebook | Youtube | Instagram

 

Keskustellaanko yhdessä teille sopivista ratkaisuista?

Ota rohkeasti yhteyttä ja asiantuntijamme on sinuun yhteydessä! Kartoitetaan keskustellen, mikäli palveluratkaisumme voisivat tehostaa sinun liiketoimintasi prosesseja.

 

Tietosuoja